Askespredning

For noen kan askespredning være et ønsket alternativ.

Dersom du ønsker at asken din skal spres for vinden, kan du selv søke Statsforvalteren om tillatelse.    Også etterlatte kan få tillatelse til å spre aske, hvis det blir dokumentert at dette er avdødes ønske. Foreldre kan få tillatelse til å spre asken etter avdøde barn under 18 år.

Som hovedregel er det lov å spre aske på åpent hav eller i høyfjellet. Det er nå også åpnet for askespredning i elver, vassdrag og øvrig ferskvann i områder med tilstrekkelig øde preg. Det kan også gis tillatelse til at urner av lett oppløselig materiale kan senkes i sjøen.

Det er Statsforvalteren i det aktuelle fylket som avgjør hvorvidt tillatelse til askespredning innvilges. Dersom asken blir sredt, får man ikke mulighet til å ha gravminne på kirkegården/gravlunden.

I Oslo og Viken gis det tillatelse til askespredning i øde skogsområder, i marka, i sjøen og på høyfjellet.

Les mer på hjemmesiden til Statsforvalteren.

Askespredning i Oslofjorden

SS Vega skreddersyr turer for askespredning på Oslofjorden, og gjør den siste avskjeden til et vakkert og verdig farvel.  Dere kan selv avgjøre hvor delaktige dere ønsker å være i prosess, pynting og planlegging.
Anbefalt tid:  3-5 timer

De tilbyr servering av mat og drikke underveis.

Man starter ofte turen på Rådhusbrygge 2, eller på Rivierkaia (bryggen rett ved Operaen) og seiler utover i fjorden etter kundens ønske. Her står kunden også fritt til å foreslå andre start- og stoppesteder.

Kontakt
Telefon:  + 47 915 48 323  (kl 08.00 – 17.00)
Mail:  ake@ssvega.no
Web:  www.ssvega.no

Fjordtaxi     Hjemmeside

Fjordtaxi     Hjemmeside

Tlf. 900 40 999

Fjordtokt Båt og Badstu          Hjemmeside